Mycket enkel och god efterrätt.
Instruktioner
- Krossa digestivekexen och smält smöret. Blanda smöret med digestivekexen och häll i en löstagbar form och platta till. Låt stå kallt ca 20 min.
- Lägg gelatinbladen i blöt.
Låt koka upp grädden tillsammans med strösocker och låt sjuda några minuter. Blanda sedan i vaniljaroma och philadelphiaosten. Blanda sedan i gelatinbladen när man tagit kastrullen från plattan. Det är absolut viktigt att det inte kokar när man lägger i gelatinbladen för då kan det skära sig.
Häll sedan i formen men digestiveblandningen. Häll försiktigt så det inte blandar sig för mycket fyllningen och botten.
Låt stå sedan i kylskåpet tills det har stelnat. Ca 4-5 timmar.
- När det har stelnat är det dags för toppingen. Värm hallonen i en kastrull tillsammans med strösocker och när strösocker har smält är det dags att ha i gelatinbladen som du har lagt i blöt innan. Häll bara toppingen på fyllningen o låt stå i kylskåpet tills det har stelnat.
- Ha på den rivna chokladen som lite garnering innan det är dags för servering.
Publicerat den
1 oktober 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegod och perfekt konsistens. Den fick beröm för att den inte var så söt, men jag tar nog i lite extra ändå som den sockerråtta jag är... ;)
Då testar vi denna för nyårskvällen :)