Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannacotta med basilika och tomat

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Supergott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i blöt.
  2. Blanda socker och grädde i en kastrull. Skär upp vaniljstången och skrapa ur kärnorna som du tillsätter i blandningen tillsammans med vanilj-skalet. Koka upp under omrörning.
  3. Lyft ur vaniljstången ur blandningen. Krama ur gelatinbladen och tillsätt i blandningen, därefter basilikabladen och mixa alltsammans med en mixerstav.
  4. Häll upp i fina glas och sätt in i kylen för att stelna i ca 2 timmar.
  5. Toppning Halvera tomaterna och pilla ur kärnhusen om de är för rinniga i konsistensen.
  6. Blanda socker och vatten i en kastrull som du värmer på spisen tills det blivit trögflytande. Tillsätt tomaterna och koka upp i 4 minuter tills de blivit lätt mosiga.
  7. Riv zesten (yttersta skalet) av en apelsin och tillsätt sist i blandningen.
  8. Häll de karamelliserade tomaterna över basilika-pannacottan och garnera med ett färskt basilikablad på toppen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.