Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannacotta med granatäppelgelé

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Trevlig efterrätt och väldigt god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten och låt dra i fem minuter.
  2. Häll vispgrädde, mjölk, socker och vanilj frön i en liten kastrull och värm försiktigt, precis tillräckligt för att sockret ska smälta, rör hela tiden.
  3. Lägg yoghurten i en stor skål.
  4. Tag av gräddmjölken från värmen, krama ur överflödigt vatten ur gelatinet, lägg ner det i gräddmjölken och rör om tills det är upplöst. Låt svalna ca 10-15 minuter.
  5. Under tiden förbered glasen 4-6 st (gärna champagneglas) för servering. Använd äggkartonger att lägga glasen i så att de lutar och ställ på en bricka som får plats i kylen.
  6. När mjölkblandningen har svalnat, häll blandningen över yoghurten och vispa försiktigt ihop allting.
  7. Häll försiktigt blandningen i 4-6 glas, dela det jämnt, placera sen glasen kylskåpet 1-2 timmar, eller tills blandningen stelnat.
  8. Förbered under tiden gelélagret, lägg geléhallonen i en skål och häll över 2 dl kokhett vatten och rör om tills gelén är smält. Rör i granatäpplejuice, låt det sedan svalna ordentligt så att det inte smälter pannacottan när gelén ska hällas i glasen.
  9. Ta nu ut glasen och häll den svala gelén över var och en, dela det jämnt. Ställ tillbaka glasen i kylskåpet i ca 2 timmar, eller tills gelén har stelnat.
  10. Vid servering toppa pannacottan med granatäppelkärnor. De kan hålla sig ett par dagar i kylskåpet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.