Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannacotta med kaffesmak och chokladsås

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En god avslutning på en måltid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pensla 6 portionsformar à 1 1/2 dl med lite olja.
  2. Häll grädden i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i grädden. Tillsätt vaniljstången och hetta försiktigt upp till strax under kokpunkten. Sila ner grädden i en värmetålig skål och ställ åt sidan.
  3. Häll kaffet i en skål, strö över galatinpulver och låt stå i 5 minuter tills pulvret har svällt. Ställ skålen över en kastrull med sakta sjudande vatten tills grlatinet lösts upp.
  4. Rör ner lite av grädden i gelatinblandningen och rör därefter ner blandningen i resten av grädden. Fördela blandningen i formarna, låt svalna och låt sedan formarna stå i kylskåpet 8 timmar eller över natten.
  5. Chokladsås: Häll en fjärdedel av grädden i en skål och rör ner den smälta chokladen. Rör ner resten av grädden.
  6. Servera pannacottan genom att hastigt doppa formarnas botten i hett vatten och stjälp sedan upp dem. Häll såsen runt omkring. Dekorera med chokladbönor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.