Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannacotta med kolasmak och cognacspäron

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

En läcker dessert .

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pannacottan. Blanda grädde och kolasåsen i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning. Lägg i de blötlagda gelatinbladen rör om så att de smälter. Låt pannacottan svalna under tiden som du rör lite då och då. Skulle det bli skinn på pannacottan så silar du den. Fyll upp i lämpliga serveringsglas och låt den stå i kylen några timmar.
  2. Cognacspäron Smält sockret i en stekpanna. Håll så låg värme som möjligt. När sockret är smält och det fått en ljusbrun färg, häller du i vattnet. Låt vatten och socker koka ihop. Det är inte så lätt att få en lagom brunhet på det smälta sockret, det får inte smaka bränt. Skala och tärna päronen. Lägg dessa i stekpannan och rör om samtidigt som du låter det koka till lite. Ta av från plattan och häll upp i en skål. Låt päronen svalna innan du häller i päroncognac = Xanté. Blanda och låt sedan päronen svalna helt innan du lägger dessa ovanpå pannacottan. Möjligtvis kan man riva lite apelsinskal i konjakspäronen när den kallnat. Eventuellt kan du även tillsätta ytterligare 1 msk Xanté om du så tycker. Fyll på med päron i glasen till en som du själv tycker lagom nivå ovanpå pannacottan.
  3. Färdigt för servering En läcker och uppskattad dessert, kan gärna kan göras dagen innan. Dock bör päronen läggas på just innan man serverar pannacottan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Inger01 21 februari 2010

    Helt underbar dessert, sparar den under favoriter Tusen tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.