Pannacotta tröttnar man väl aldrig på. Här får den lena gräddpuddingen sällskap av spännande thaismak.
Instruktioner
- Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i några minuter tills de mjuknar. Koka upp grädde och mjölk med socker, citrongräs och limeskal. Dra kastrullen åt sidan och sila bort citrongräs och limeskal.
- Ta upp de mjuknade gelatinbladen ur vattnet och tillsätt dem. Rör tills de smälter.
- Fördela gräddblandningen i fyra glas och kyl i ca 4 timmar eller över natten.
- Lägg de snoppade och delade jordgubbarna i en kastrull med socker och kanelstång. Rör ut potatismjölet med några droppar vatten och tillsätt det. Låt det få ett uppkok. Ta bort kanelstången och rör i basilikan.
- Fördela bären på pannacottan vid servering.
Publicerat den
29 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar