Underbar, krämig och perfekt att förbereda innan bjudningen, med andra ord den ultimata desserten som alltid får högsta betyg.
Instruktioner
- Dela vaniljstången på längden. Koka upp grädde, socker och vaniljstång i en kastrull och låt sjuda på medelvärme 10 minuter. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
- Ta kastrullen från värmen, ta upp vaniljstången och skrapa ur de svarta vaniljkornen med en kniv ner i grädden. Krama ur gelatinet och blanda ner i grädden. Rör om. Blanda ner det rivna citronskalet. Häll smeten i 4 portionsskålar à 2 dl i varje skål och ställ in i kylen ca 6 timmar.
- Tvätta och kärna ur plommonen och skär dem i bitar. Koka upp frukten på medelvärme tillsammans med vin och 1 dl socker. Låt sjuda i 10 minuter.
- Kör såsen i mixer eller matberedare, kyl ner och smaka av med socker. Häll upp såsen på 4 tallrikar. Värm formarna med pannacottan i varmt vatten och stjälp upp puddingen på såsen. Garnera med mynta.
Publicerat den
8 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar