Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannacotta med plommonsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Underbar, krämig och perfekt att förbereda innan bjudningen, med andra ord den ultimata desserten som alltid får högsta betyg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela vaniljstången på längden. Koka upp grädde, socker och vaniljstång i en kastrull och låt sjuda på medelvärme 10 minuter. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
  2. Ta kastrullen från värmen, ta upp vaniljstången och skrapa ur de svarta vaniljkornen med en kniv ner i grädden. Krama ur gelatinet och blanda ner i grädden. Rör om. Blanda ner det rivna citronskalet. Häll smeten i 4 portionsskålar à 2 dl i varje skål och ställ in i kylen ca 6 timmar.
  3. Tvätta och kärna ur plommonen och skär dem i bitar. Koka upp frukten på medelvärme tillsammans med vin och 1 dl socker. Låt sjuda i 10 minuter.
  4. Kör såsen i mixer eller matberedare, kyl ner och smaka av med socker. Häll upp såsen på 4 tallrikar. Värm formarna med pannacottan i varmt vatten och stjälp upp puddingen på såsen. Garnera med mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.