Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannacotta med rödvinsmarinerade jordgubbar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det finns många recept på pannacotta men den här är lite ovanlig och supergod.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll grädden i en kastrull. Snitta vaniljstången och skrapa ner fröna i grädden. Lägg även ner stången. Tillsätt 1/2 dl av sockret, koka upp och låt koka några minuter. Ta kastrullen från plattan.
  2. Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter. Rör sedan ner det urkramade gelatinet i den varma grädden. Fyll i portionsglas men inte ända upp, jordgubbarna skall få plats. Ställ i kylskåpet minst 5 timmar.
  3. Koka upp vin, resterande socker och kanelstång och häll det över jordgubbarna i en skål. Låt stå en timme. Skeda de marinerade jordgubbarna och lite av marinaden över pannacottan vid serveringsdags.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.