- Serverar: 4 portioner
- Tid: 2 timmar 45 minuter
Skriv ut
Om man vill bjuda på något gott så passar det alltid med pannacotta.
Instruktioner
- Pannacotta:
Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten.
Blanda grädde och farinsocker i en liten kastrull. Snitta och öppna den halva vaniljstången. Lägg den i grädden. Låt blandningen koka upp hastigt under omrörning.
Ta kastrullen från plattan.
Tillsätt gelatinbladet och rör tills det har smält. Ställ kastrullen i kallt vatten i diskhon tills grädden svalnat. Rör om då och då.
Ta upp vaniljstången och fördela grädden i portionsformar som rymmer drygt en deciliter.
Täck och ställ formarna i kylen minst 2 timmar.
- Lag:
Blanda vin, farinsocker, kanelstång, snittad vaniljstång och stjärnanis i en liten kastrull. Rör tills sockret smält och ge sedan blandningen ett uppkok.
Hacka katrinplommon och aprikoser. Lägg hacket i den varma vinlagen. Låt frukterna dra i lagen någon timme, gärna längre.
Publicerat den
18 januari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar