Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannacotta med vinterfrukt

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar 45 minuter
Skriv ut

Om man vill bjuda på något gott så passar det alltid med pannacotta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pannacotta: Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten. Blanda grädde och farinsocker i en liten kastrull. Snitta och öppna den halva vaniljstången. Lägg den i grädden. Låt blandningen koka upp hastigt under omrörning. Ta kastrullen från plattan. Tillsätt gelatinbladet och rör tills det har smält. Ställ kastrullen i kallt vatten i diskhon tills grädden svalnat. Rör om då och då. Ta upp vaniljstången och fördela grädden i portionsformar som rymmer drygt en deciliter. Täck och ställ formarna i kylen minst 2 timmar.
  2. Lag: Blanda vin, farinsocker, kanelstång, snittad vaniljstång och stjärnanis i en liten kastrull. Rör tills sockret smält och ge sedan blandningen ett uppkok. Hacka katrinplommon och aprikoser. Lägg hacket i den varma vinlagen. Låt frukterna dra i lagen någon timme, gärna längre.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.