Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår


Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält margarinet, häll på mjölken och blanda ner med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten....

1

Blötlägg gelatinet enligt instruktioner på förpackningen. Gör en skåra i vaniljstången. Smält geléhallonen i lite av grädden tillsammans med vaniljstången. Tillsätt resten av grädde...

8
2

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i några minuter. Blanda grädde, vaniljsocker, strösocker, kaffepulver, mörk choklad och ge ett snabbt uppkok. Vispa under tiden som chokladen smälter. Ta av från v...

4

Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten och låt dra i fem minuter. Häll vispgrädde, mjölk, socker och vanilj frön i en liten kastrull och värm försiktigt, precis tillräckligt för att sockret ska...

2 h 30 min
4-6

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Skär chokladen i mindre bitar. Koka upp grädden och sockret. Ta bort pannan från plattan och lägg i chokladen och låt den smälta under omrörning. Om det ä...

30

Pannacottan: Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna noga. Koka upp grädden tillsammans med frön,vaniljstången och sockret. Tag bort den "tomma" vaniljstången. Blötlägg gelatinbladen i ri...

4
18

Ställ in vattnet med gelatinpulvret i kylen i 10 minuter. Häll sedan i de i en kastrull och blanda ihop med smakämnen och sötningsmedlet. Låt stå tills de börjar koka, ta då av de från plattan och l...

20 min
50
12

Blanda Yoggi och Kesella i en skål. Lägg några av hallonen i botten på 5 glas. Skeda över vaniljsmeten. Strö över farinsockret. Ställ in i kylen ca 20 min tills sockret smält på toppen. Lägg någr...

5 min
5
7

Låt gelatinbladen till pannacottan ligga i kallt vatten i 5 minuter. Dela vaniljstången och skrapa ur märgen. Lägg vaniljstång och märg tillsammans med grädde och socker i en kastrull. Koka upp oc...

4
5

Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg vaniljfrön och stången i en kastrull tillsammans med grädden och gelésocker multi. Koka ca ½ minut. Låt det svalna något. Blanda med yoghurten. Rör så...

4
5

Blanda grädde och gelésocker i en kastrull. Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg ner stång och vaniljfrön i grädden. Låt det koka upp och koka ca ½ minut. Ta upp stången....

4-6
3

Lägg gelatinbladen i i kallt vatten i ca 5 minuter. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda grädde, farinsocker, vaniljfrön, vaniljstång och espressopulver i en kastrull. Värm t...

6 h 20 min
8-10
3

Krossa digestivekexen och smält smöret. Blanda smöret med digestivekexen och häll i en löstagbar form och platta till. Låt stå kallt ca 20 min. Lägg gelatinbladen i blöt. Låt koka upp grädden till...

8-10
2

Häll grädde och mjölk i en kastrull. Klyv vaniljstången och skrapa ur innanmätet. Tillsätt stången och innanmätet i gräddmjölken. Häll i gelésockret. Låt koka under omrörning i ca ½...

4-6
2

Sortera bilarna i de olika färgerna. Häll upp 3 dl grädde i en kastrull och värm upp på svag värme häll ner 40- 50 sorterade småbilar i en av färgerna och rör om tills allt har smält. Häll upp i glas...

6 h
10
1

Sätt gelatinbladet i kallt vatten. Vispa grädden till relativt lös konsistens, blanda i yoghurten, sockret och vaniljfröna. Koka upp ett par matskedar vatten och lös upp gelatinbladen i det. Bland...

4
1

Pannacottan. Blanda grädde och kolasåsen i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning. Lägg i de blötlagda gelatinbladen rör om så att de smälter. Låt pannacottan svalna under tiden som du rör lit...

2
1

Lägg gelatinbladen i blöt. Skär ett snitt i vaniljstängarna och skrapa ur fröna. Lägg frön och vaniljstängarna i en kastrull. Häll på vispgrädde och tillsätt gele socker multi. Det fungerar om v...

20 min
6

Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min. Värm resterande ingredienser till resp pannacotta och låt sjuda 5 min. OBS en pannacotta i sänder, låt stelna i kylskåpet mellan varje. Ta kastrullen av...

4

Rosta kokosen i hett och torr panna. Hacka 80g av den vita chokladen fint. Koka upp grädde, gelésocker och vaniljpulver under omrörning. När grädden kokat upp dra kastrullen åt sidan och rör ned hä...

2 h 10 min
4

Klyv kanelstången på längden. Skrapa ner fröna i en kastrull och lägg även ner själva stången. Häll på grädde, socker och lingon. Låt koka på svag värme i cirka 15 minuter, rör då och då. Plocka...

4

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min. Koka upp grädde, strösocker och vaniljstången i en kastrull. Hacka chokladen grovt. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner chokladen, lite i tage...

4 h 10 min
3-4

Pannacottan: lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Dela vaniljstången på längden. Häll grädde, socker och vaniljstångshalvorna i en kastrull och låt sjuda under omrörning i ca 5 min. Ta upp...

4
14

Koka upp samtliga ingredienser i en kastrull och låt koka i 30 sekunder. Häll över i en grundare skål, ugnsform eller liknande och låt stelna i kyl. Serveras med fördel med en god sylt eller med...

30 min
2
9

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.