Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår


Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält margarinet, häll på mjölken och blanda ner med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten....

1

Blötlägg gelatinet enligt instruktioner på förpackningen. Gör en skåra i vaniljstången. Smält geléhallonen i lite av grädden tillsammans med vaniljstången. Tillsätt resten av grädde...

8
2

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i några minuter. Blanda grädde, vaniljsocker, strösocker, kaffepulver, mörk choklad och ge ett snabbt uppkok. Vispa under tiden som chokladen smälter. Ta av från v...

4

Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten och låt dra i fem minuter. Häll vispgrädde, mjölk, socker och vanilj frön i en liten kastrull och värm försiktigt, precis tillräckligt för att sockret ska...

2 h 30 min
4-6

Lägg gelatinet i blöt i lite vatten. Blanda mjölk, grädde och socker i en kastrull, koka upp och låt sjuda på svag värme några minuter under omrörning. Blanda ner pulverkaffet och dra kastrullen f...

6

Skala auberginerna och skär dem i centimetertjocka skivor. Lägg skivorna på en smord plåt. Pensla dem med olivolja och salta.Sätt in dem iugnen i 225 grader i ca 20 min. Skala och hacka lök och vit...

1 h 30 min
4
49

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Skär chokladen i mindre bitar. Koka upp grädden och sockret. Ta bort pannan från plattan och lägg i chokladen och låt den smälta under omrörning. Om det ä...

30

Skölj fisken under rinnande vatten. Blanda saltet med saften från den halva citronen, så att saltet blir fuktigt. Gnid in fisken med saltet, skär fisken i kuber. Koka upp fiskbuljongen tillsätt p...

4
22

Baka degen precis som när du gör en vanlig bulldeg! Torrjäst: Blanda torrjästen med övriga torra ingredienser. Smält smöret och värm tillsammans med mjölken till ca 40grader (lite över fingervarmt...

1 h 45 min
20
21

Dela botten i två delar. Första botten: Bred på leverpastej jämt över botten. Fyllning: Vispa 3 dl vispgrädde, inte för hårt, det ska mer saker i. Rör ner nästan hela paketet räkost i grädden,...

18

Pannacottan: Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna noga. Koka upp grädden tillsammans med frön,vaniljstången och sockret. Tag bort den "tomma" vaniljstången. Blötlägg gelatinbladen i ri...

4
18

Blanda mjöl, bakpulver, salt i en bunke. Tillsätt matfettet skuret i små bitar. Finfördela med fingrarna till en grynig massa. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt till en smidig deg. Kavla ut deg...

1 h
4
17

Fördela chipsen i en långpanna. Fräs köttfärsen och krydda, häll över vatten och ha i köttbuljongstärningen och den hackade vitlöken. Koka tills vattnet dunstat, fördela över chipsen. Hacka grönsak...

45 min
6
14

Lägg torskfilén i en smord form. Salta lätt och droppa över citron. Skiva och stek löken gyllenbrun. Fördela löken över fisken. Vispa ihop övriga ingredienser och häll över fisk och lök. Ugn: 200 gra...

30 min
4
12

Ställ in vattnet med gelatinpulvret i kylen i 10 minuter. Häll sedan i de i en kastrull och blanda ihop med smakämnen och sötningsmedlet. Låt stå tills de börjar koka, ta då av de från plattan och l...

20 min
50
12

Ugn 200º. Bryn löken mjuk och glansig i stekpannan. Blanda köttfärs, löken, ägget, ströbröd, mjölk och kryddorna i en bunke, blanda om väl. Om smeten är för hård tillsätt mer mjölk, låt stå ett ta...

4-5
11

Stick en massa hål i köttet med tex. en stekgaffel. Blanda samman sockret med kryddorna och massera in i köttet.. Täck sedan över köttet med gladpack och lägg köttet i en stekgryta med lock eller en...

5-6
11

Blanda samman degen till pizzabotten som en vanlig jäsdeg. Låt jäsa i 60 minuter. Sätt in en plåt i ugnen i 250 grader. Dela degen i fyra delar och kavla ut dem till platta rundlar. Lägg öve...

4
10

Sätt ugnen på 250 grader. Skala och hacka löken. Bryn löken och köttfärsen, strö över mjölet och rör om. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, salt och peppar. Låt koka på svag värme i ca 10 minuter....

4
10

Riv blomkål fint och micra i fyra-fem minuter. Blanda i lite brödkryddor, mozzarellan och ägget. Smeta ut på bakplåtspapper och strö över persilja och oregano. Grädda i 12-15 minuter i 230 grader. Fyl...

10

Ugn 200º. Smula jästen i degbunken. Värm mjölken, fingervarmt. Rör ner mjölken i bunken och rör om tills jästen har löst sig. Blanda ner ägget, salt, strösocker och kardemumman. Rör ner mjölet o...

10

Ugn 225º. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Skär kasslern i tärningar och strimla purjolöken under tiden. Blanda grädde, crème fraiche, chilisås och mango chutney i en skål. Salta...

5-6
9

Skär rent fläskfilén från fett och hinnor. Blanda gyroskryddan med citronsaft och olivolja i en bunke. Skär fläskfilén i tunna skivor och skär skivorna i strimlor. Lägg i dem i bunken och blanda väl,...

5 h 15 min
4
9

Blanda potatismjöl, skorpmjöl, ägget och kryddor. Slå i sorpmjölet sist ska bli en tjock ”gegga”. Tillsätt färsen i ”geggan”, blanda väl. Platta ut köttfärsen till en fyrkant på ett bakplåtspapper...

1 h 30 min
4
9

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.