Ta hälften hallon och hälften björnbär, eller enbart hallon. Jordgubbar går lika bra, men helst färska då dom är sötare.
Instruktioner
- Kör kex och smör i matberedare (eller krossa kexen fint för hand med t.ex. mortel och blanda med smöret i en bunke) och tryck sen ut blandningen i botten på en bakform med löstagbar botten. Låt stå kallt medan fyllningen görs.
- Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig. Rör gärna med en visp för att känna att sockret har löst sig.
- Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden och ta sen bort kastrullen från värmen och låt blandningen svalna något.
- Mixa hallonen och björnbären med mixerstav eller i matberedare till en puré. Sila gärna för att undvika kärnorna. Rör ner färskosten och bärpurén i grädden, vispa till en slät kräm och häll den i formen.
- Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat.
- Under tiden pajen stelnar så smälter du chokladen och gör chokladfigurer med hjälp av spritspåse eller gaffel. Låt dem stelna och dekorera sedan pajen med frukt/bär, vispgrädde och chokladfigurer.
Publicerat den
19 januari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar