Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannbakat örtbröd

 
Pannbakat örtbröd Pannbakat örtbröd
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Att baka brödet i panna har lång tradition i USA:s sydstater. Där har varje familj sitt eget recept på pannbakat bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg mjölet i en stor skål och gör en grop i mitten av mjölet. Lös upp jästen i ½ dl ljummet vatten, häll blandningen i gropen och fös över lite mjöl. Låt jäsa 10 min.
  2. Skölj och ansa örterna och hacka dem fint. Blanda örter, kesella, parmesan, 1 msk olivolja, socker och fint salt i en skål. Häll blandningen över mjölet och arbeta samman till en slät deg med elvispens degkrokar. Låt jäsa 1 timme och 20 min.
  3. Smörj gjutjärnspannan med 1 msk olja och sätt in den i ugnen strax före jästidens slut. Sätt ugnen på 175°C. Lägg degen i pannan och släta till ytan.
  4. Sätt in brödet i ugnen och grädda 40 min. Ta ut brödet och låt det svalna i pannan. Pensla brödet med 1 msk olivolja och strö över grovt salt före servering.
  5. Brödet är härligt till grillat eller till sallader.
  6. Receptet är lätt att variera: Parmesanosten kan bytas ut mot annan ost efter smak. Eller ersätt hälften av örterna med 50 g fint tärnad, fräst skinka eller bacon.
  7. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.