- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Enkel variation på en klar favorit bland husmanskosten.
För en mild smak räcker det med 100 g gorgonzola, men ta mer om man vill ha kraftigare smak.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200° om du väljer att steka klart biffarna i ugnen. Jag brukar göra detta för att jag tycker att biffarna blir saftigare då.
- Blanda ströbröd och mjölk/vatten i en bunke och låt ligga i 10 min.
Finhacka löken och tillsätt i bunken tillsammans med ägg, salt och svartpeppar.
Grovriv gorgonzolan, det går, det blir lite kletigt bara.
Tillsätt till sist färsen.
- Forma till biffar i önskad storlek och stek några minuter på varje sida i smör i en stekpanna så de får fin stekyta.
Nu får man välja själv om man vill steka klart dem i pannan eller lägga dem i ugnsform och steka klart i ugnen. I ugnen kan detta ta ca 10 min.
- Sen kan man välja själv om man vill steka klart dem i pannan eller om man vill lägga dem i en ugnsform och sätta in i ugnen. Det tar ca 10 minuter i ugnen.
Använder du termometer är biffarna klara när de är minst 65° i hela biffen, (annars testar man som vanligt genom att skära i och se om det är rött i eller inte).
- Servera biffarna direkt med tex potatis och sås, lägg annars folie över formen så de inte blir torra.
Publicerat den
18 november 2012
Liknande recept
Skriv kommentar