Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannbiff med gorgonzola

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Enkel variation på en klar favorit bland husmanskosten. För en mild smak räcker det med 100 g gorgonzola, men ta mer om man vill ha kraftigare smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200° om du väljer att steka klart biffarna i ugnen. Jag brukar göra detta för att jag tycker att biffarna blir saftigare då.
  2. Blanda ströbröd och mjölk/vatten i en bunke och låt ligga i 10 min. Finhacka löken och tillsätt i bunken tillsammans med ägg, salt och svartpeppar. Grovriv gorgonzolan, det går, det blir lite kletigt bara. Tillsätt till sist färsen.
  3. Forma till biffar i önskad storlek och stek några minuter på varje sida i smör i en stekpanna så de får fin stekyta. Nu får man välja själv om man vill steka klart dem i pannan eller lägga dem i ugnsform och steka klart i ugnen. I ugnen kan detta ta ca 10 min.
  4. Sen kan man välja själv om man vill steka klart dem i pannan eller om man vill lägga dem i en ugnsform och sätta in i ugnen. Det tar ca 10 minuter i ugnen. Använder du termometer är biffarna klara när de är minst 65° i hela biffen, (annars testar man som vanligt genom att skära i och se om det är rött i eller inte).
  5. Servera biffarna direkt med tex potatis och sås, lägg annars folie över formen så de inte blir torra.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.