Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannbiff med lök

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Jättegott!

Ingredienser

Instruktioner

Blanda ströbröd, potatismjöl och mjölk eller vatten. Låt det svälla minst 10 minuter. Lägg i färs och salt och blanda väl. Rör sedan ner ägg, peppar och lök. Allt ska bara vara väl blandat, arbetas färsen för mycket blir den seg. Forma färsen på vattensköljt skärbräde till 8 biffar, ca 1 cm tjocka. Skala och skiva löken. Stek den i lite smör i en stekpanna på ganska svag värme, under omrörning tills den blivit guldgul. Späd med lite vatten och salta. Låt den bli mjuk under lock. Låt resten av smöret bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek några biffar i taget, på ej för stark värme, 2-3 minuter på varje sida, tills de fått vacker färg. Lägg biffar och lök på ett varmt fat. Vispa ur pannan med lite varmt vatten till sky. Smaka av med lite soja och häll skyn på fatet. Servera pannbiffarna med lök, ett gott potatismos, inlagd gurka och kokta grönsaker.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • MrsG 15 februari 2010

    Supergott! Kommer definitivt att göra detta igen, min man älskade rätten!

  • kantomen 5 april 2010

    Perfekt, smakade precis som när jag var liten ochj mamma gjorde pannbiff med lök, tack!!

  • AnnaSv 10 augusti 2010

    Otroligt gott! Precis som min pappas pannbiffar! Jag hade lite socker i skyn, annars följde jag receptet ganska bra. (är ganska dålig på det nämligen...)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.