Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannbiff med lök

 
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Dessa pannbiffar har jag improviserat fram under många år. Så här gjorde jag i Fredags.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka 3 lökar och bryn dom lätt. Blanda färs, crème fraiche och äggen med händerna eller valfri maskin. Lägg i löken och blanda om. Krydda med salt, peppar, grillkrydda och 3 droppar tabasco.
  2. Blanda i ströbröd tills du får en bra konsistens på smeten (var inte rädd för att hysta i) Det skall inte vara geggamoja i pannan. Smaka av smeten om du törs. Ställ smeten i kylen.
  3. Skiva 4 lökar. Stek dom mjuka i en stor stekpanna med höga kanter. Kasta i buljongtärningarna och 5 dl vatten.
  4. Låt puttra och fyll på med vatten vid behov. Smaka av så det blir lagom buljong. Sätt pannan på lågvärme (så att det precis puttrar)
  5. Ta ut smeten ur kylen Ta fram bästa gjutjärnsstekpannan, här duger det inte med teflon Värm upp pannan.
  6. I med en rejäl bit smör, pannbiffarna ska simma i smör, det är jätteviktigt att inte snåla på smöret för att få till den härliga smaken. (För mig går det åt ca: 200 g smör till 1 kg färs).
  7. Gör biffar i önskad storlek. Stek sedan biffarna på mellanvärme (det skall fräsa fint men inte bli bränt.) några minuter på bägge sidor. Flytta över biffarna i den stora pannan och låt dom ligga där och puttra bland lökskivorna. Har du en rejält stor panna så får alla biffarna plats, om inte, så får du improvisera.
  8. Jag serverar alltid med kokt potatis, sallad på assiett och ett lätt rödvin. Bubbelvatten skall alltid finnas på bordet. Men du gör såklart som du vill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.