Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannbiff på brynt bröd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här är en riktigt aptitretande godsak att ställa fram till lunch eller på kvällskvisten. Saftigt grovmalet kött på brödet och till det mängder av "udda" tillbehör att reta smaklökarna med.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg köttet i en stor skål. Strö över buljongpulver och salt och rör om. Tillsätt grädden lite i taget. Blanda i gräslök och ev lite vatten om färsen är hård. Forma färsen till 8 biffar.
  2. Stek brödet i lätt brynt matfett till guldgul färg på båda sidor och lägg dem på tallrikar.
  3. Bryn matfett i en stor stekpanna, lägg i biffarna och platta till dem med stekspaden. Stek biffarna 2 minuter på varje sida till fin färg.
  4. Lägg upp biffarna på brödskivorna och lägg på lökringar, chilisås, syltlök och persilja.
  5. För att få hela, fina lökringar till garnering är det bäst att skära löken med skal i tunna skivor och först därefter ta bort skalet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.