Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannbröd

Nästa gång brödet är slut hemma, varför inte slänga ihop ett gott pannbröd i stekpannan? Ingen lång jästid behövs och ändå får du rykande varma bröd till frukosten, mellanmålet eller kvällens soppa. Degvätskan kan varieras – antingen bakar du pannbröd på filmjölk, vanlig mjölk eller yoghurt går också bra. Eftersom att degen inte innehåller jäst behöver du antingen tillsätta bakpulver till pannbrödet, eller bikarbonat alternativ hjorthornsalt. De två sistnämnda fungerar bara om du har bakat på en syrad mjölkprodukt som till exempel filmjölk. Välj och vraka bland Matklubbens samlade recept på pannbröd och upptäck hur enkelt – och roligt – det är att baka pannbröd!


Blanda mjölet, bakpulvret och salt i en bunke. Rör ner mjölken och det flytande margarinet. Klicka ut smeten i en kall smord stekpanna. Platta till med handen. Grädda under lock på svag värme på...

15 min
6-8
1

Smula jästen i en bunke. Ljumma mjölken och häll över jästen. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt flytande margarin, salt, sirap, brödkryddor, havregryn, rågmjöl, vetemjöl och bakpulver. Arbeta degen...

12

Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Häll i gräddfil, öl och smöret Blanda ihop till en tjock smet med gaffel eller degkrokar. Smörj en kall stekpanna och l...

30 min
4-8
2

Rör ut jästen i det fingervarma vattnet. Sikta ner mjölet på bakbordet. Gör en grop i mjölet. Häll i olja, degspad och salt och peppar. Fös ihop mjöl och degspad till en smidig deg och arbeta den...

1
2

Blanda alla ingredienser i en bunke. Ta upp degen på bakbordet, dela i 8 lika delar. Platta till och kavla ut varje del till en tunn rund kaka ca 3 mm tjock. Mjöla, kavla, vänd, mjöla, kavla igen....

30 min
8
1

Mät upp yoghurten i en bunke. Tillsätt honung, fänkål och anis, salt, vetemjöl och rågmjölet blandat med bikarbonat. Arbeta ihop till en smidig deg. Ta upp degen och dela den i 10 bitar. Kavla ut...


1. Stöt kryddorna i en mortel. Blanda ingredienserna till en deg i den ordning de är uppräknade. 2. Dela degen i 20 bitar och forma dem till runda, släta bullar. 3. Häll rikligt med mjöl på bakbordet,...


Stöt de torra kryddorna i en mortel. Blanda gul lök, ingefära, vitlök, chili, kryddor och salt och mixa till en pasta. Stek grönsakerna och kryddpastan i olja i en järngryta några minuter så att blomk...

4

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och dela lökarna till fyllningen, blanda med olja och socker på en bakpappersklädd plåt, salta och peppra. Baka löken i nedre delen av ugnen 15-20 minuter, rör om ett...

1

Dag 1: Rosta hasselnötterna i ugnen 200 grader tills de är gyllene 5-10 minuter, rör i nötterna med jämna mellanrum och håll dem under uppsikt, de blir snabbt svarta. Hacka nötterna grovt så att de...

1

Värm mjölken fingervarmt. Häll den i skålen tillsätt oljan och rör ut jästen i vätskan. Tillsätt sirap, salt och mjöl. Knåda ihop. Dela degen i 12 bitar och kavla ut. Grädda bröden i en torr stekpanna...


Blanda mjöl o salt och tillsätt vatten så att det inte klibbar. Knåda den väl, minst i em minuter. Låt stå i cirka 30 minuter, knåda sedan degen igen. Dela den i bitar, forma runda bullar o kavla ut d...

10
1

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.