Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannbröd eller

 
Skriv ut

Ett recept, som påminner om de brödkakor man bakade på eftervärmen i ugnen, när man bakade ljusugnsbröd i Västerbotten t.ex. OBS! Detta är inte mitt eget recept, utan kommer från Buffé 11/97 och är ett inlägg för att förstärka intrycket av den matkultur, som även finns i norra Norrland. Idealisk "parsysselsättning" dvs. mannen kvalar, kvinnan gräddar eller tvärtom!

Ingredienser

Instruktioner

1. Stöt kryddorna i en mortel. Blanda ingredienserna till en deg i den ordning de är uppräknade. 2. Dela degen i 20 bitar och forma dem till runda, släta bullar. 3. Häll rikligt med mjöl på bakbordet, platta till varje bulle och vänd dem i mjölet. 4. Kavla ut till en tunn rundel, först med vanlig kavel, sedan med kruskavel. Värm en stekpanna eller två, grädda bröden några minuter på varje sida. Pannan skall inte smörjas. 5. Låt bröden svalna på galler. Passar utmärkt att frysa. I

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.