Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannkaka med gulbetor, getost och citronvinägrett

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Nyttigare och matigare pannkaka med en härlig topping.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Knäck äggen i en bunke och rör i salt, socker och ca 2 dl av mjölken. Rör ner mjölet och vispa smeten klumpfri. Vispa i resten av mjölken och häll i rapsoljan. Låt svälla i ca 1-2 timmar.
  2. Stek pannkakor i het pannkakslagg i lite rapsolja. Rör om i smeten då och då så att inte mjölet sjunker till botten.
  3. Skala och koka gulbetorna. Skala och strimla löken. Blanda citronskal och citronsaft tillsammans med honung och rapsolja. Dela gulbetorna grovt och vänd ihop dem med smulad getost, lök och dressing.
  4. Lägg röran på pannkakorna, salta och peppra. Servera med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.