Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannkakor

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Jätte goda pannkakor!! Gör dem och smaka!! Gott till pannkakor: rårivna morötter och sylt, räkor och purjolök, knaperstekt bacon och äppelklyftor, kaviar och crème fraiche, blåbär och glass, kallrökt lax och färsk basilika, löjrom, finhackad gul lök och gräddfil, stuvade champinjoner.

Ingredienser

Instruktioner

Vispa ägg, hälften av mjölken, hela mjölmängden och saltet till en slät, klumpfri smet. Tillsätt resten av mjölken och matfettet. Hetta upp en stekpanna. Smörj eventuellt laggen med lite smör till första pannkakan. Häll cirka 1 dl av smeten i stekpannan. Sänk värmen. Grädda tills ytan stelnat och blivit matt och undersidan fått fin guldgul färg. Vänd och grädda pannkakan på andra sidan. Rör om då och då i smeten under gräddningen, så att inte mjölet sjunker till botten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.