Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannkakor med hemgjord rabarbersylt

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Koka egen sylt till pannkakorna lätt som en plätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rabarbersylt:
  2. Skala rabarbern och skär sedan den och jordgubbarna i bitar. Överför frukten tillsammans med citronsyra, citronsaft och socker i en kastrull. Krossa kardemummakärnorna i en mortel och häll dem i kastrullen. Rör om och värm sedan blandningen under omrörning tills den kokar upp. Låt koka i 5 minuter, skumma av och häll sylten i en väl rengjord, varm burk och sätt på locket.
  3. Pannkakor:
  4. Blanda mjöl och salt i en bunke och tillsätt hälften av mjölken. Rör tills det blir en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken och äggen, rör om. Smält smöret och häll det i smeten. Låt stå i 30 minuter innan pannkakorna steks i smör.
  5. Servera pannkakorna och sylten med vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.