- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Koka egen sylt till pannkakorna lätt som en plätt.
Instruktioner
- Rabarbersylt:
- Skala rabarbern och skär sedan den och jordgubbarna i bitar. Överför frukten tillsammans med citronsyra, citronsaft och socker i en kastrull. Krossa kardemummakärnorna i en mortel och häll dem i kastrullen. Rör om och värm sedan blandningen under omrörning tills den kokar upp. Låt koka i 5 minuter, skumma av och häll sylten i en väl rengjord, varm burk och sätt på locket.
- Pannkakor:
- Blanda mjöl och salt i en bunke och tillsätt hälften av mjölken. Rör tills det blir en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken och äggen, rör om. Smält smöret och häll det i smeten. Låt stå i 30 minuter innan pannkakorna steks i smör.
- Servera pannkakorna och sylten med vaniljglass.
Publicerat den
25 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar