- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Luftiga och pösiga är dessa franskinspirerade pannkakor, här serverade med härlig passionsfruktssås. Grädda dem gärna i en stekpanna av teflon, så fastnar de garanterat inte.
Instruktioner
- Skär passionsfrukten i halvor och gröp ur fruktköttet med en sked. Blanda fruktkött och kärnor med 4 msk socker i en skål och värm över vattenbad.
- Skilj äggvitor och gulor och blanda gulorna med salt, 2 msk socker och grädde. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ned dem i äggsmeten.
- Smält en del av matfettet i en stekpanna. Häll i smet så att det täcker stekytan. Sänk värmen något. Grädda pannkakorna någon minut på var sida. Vänd dem försiktigt.
- Lägg pannkakorna på tallrikar, häll över litet av passionsfruktssåsen och vik ihop pannkakorna. Häll resten av såsen runtom och sikta florsocker över.
- Servera som en mättande dessert efter en lätt middag, t ex en soppa.
- I stället för passionsfrukt kan pannkakorna fyllas med sylt eller rårörda, färska eller djupfrysta bär.
Publicerat den
9 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar