Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannkakor med passionsfrukt

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Luftiga och pösiga är dessa franskinspirerade pannkakor, här serverade med härlig passionsfruktssås. Grädda dem gärna i en stekpanna av teflon, så fastnar de garanterat inte.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär passionsfrukten i halvor och gröp ur fruktköttet med en sked. Blanda fruktkött och kärnor med 4 msk socker i en skål och värm över vattenbad.
  2. Skilj äggvitor och gulor och blanda gulorna med salt, 2 msk socker och grädde. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ned dem i äggsmeten.
  3. Smält en del av matfettet i en stekpanna. Häll i smet så att det täcker stekytan. Sänk värmen något. Grädda pannkakorna någon minut på var sida. Vänd dem försiktigt.
  4. Lägg pannkakorna på tallrikar, häll över litet av passionsfruktssåsen och vik ihop pannkakorna. Häll resten av såsen runtom och sikta florsocker över.
  5. Servera som en mättande dessert efter en lätt middag, t ex en soppa.
  6. I stället för passionsfrukt kan pannkakorna fyllas med sylt eller rårörda, färska eller djupfrysta bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.