Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannkakspizza med rostad sötpotatiskräm och grön topping

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En utmärkt vardagsmatlösning är att grädda en stor sats pannkakor som man har i kylen eller fryser in och sedan använder som naturligt glutenfri pizzabotten eller istället för varma mackor. Perfekt att toppa med rester eller vad du nu än råkar ha hemma. Den smältande goda sötpotatiskrämen gör att du varken saknar ost eller tomatsås. Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Sötpotatiskräm: Skiva sötpotatisarna i grova skivor och lägg ner i en bunke tillsammans med ej skalade vitlöksklyftor. Skvätt över olivolja, salt och svartpeppar och skaka så att allt täcks av olja och kryddor. Häll ut på en bakplåtspappersklädd plåt och baka i ugnen i ca 30 minuter, eller tills de är mjuka. Ta ut och låt svalna något. Ta bort skalet på vitlöken och häll ner allt i en bunke. Mixa eller mosa till en kräm. Smaka av med salt.
  3. Pannkakor: Blanda majsmjöl, sojamjöl, hirsflingor, bakpulver, salt och hälften av mjölken i en bunke Vispa till en slät smet. Vispa ner resten av mjölken och låt svälla i kylen i 30 minuter. Smält smöret och vispa ner det i smeten. Grädda tunna pannkakor i lite rapsolja.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Lägg pannkakorna på en bakplåtspappersklädd plåt och toppa med ett lager sötpotatiskräm. Krama ur vätskan ur spenaten och strö över tillsammans med ärter, gröna oliver, skivad salladslök och solrosfrön/pumpafrön. Ringla över lite god oliv- eller rapsolja och kör in i ugnen i 5-7 minuter. Ta ut och strö över oregano och lite flingsalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.