Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannkaksrulle med bacon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En härlig "mysrätt" som står klar och bara gratineras strax innan den ska serverad

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200-225°
  2. Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjölet och späd med mjölken. Låt det sjuda under omrörning till en tjock smet. Tag kastrullen från värmen och låt smeten svalna.
  3. Dela äggen i gulor och vitor. Rör ner äggulorna i smeten och tillsätt bakpulver.
  4. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner dem försiktigt i smeten.
  5. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, 30x40 cm. Grädda i nedre delen av 200° varm ugn, ca 20 minuter eller tills pannkakan har fin färg.
  6. Låt pannkakan svalna något innan den stjälps upp på bakplåtspapper och får svalna.
  7. Ansa och strimla purjolöken. Ansa och skiva svampen. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs grönsakerna tillsammans med bacon i lite smör.
  8. Fördela grönsaksfräset över pannkakan. Rulla samman pannkakan och lägg den med skarven nedåt på ugnsfast uppläggningsfat. Strö över rikligt med riven ost.
  9. Gratinera mitt i 225° varm ugn ca 10 minuter. Skär rullen i tjocka skivor och garnera dem med färsk basilika.
  10. Bjud gärna en god sallad till.
  11. Lycka till! Smaklig måltid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.