En härlig "mysrätt" som står klar och bara gratineras strax innan den ska serverad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200-225°
- Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjölet och späd med mjölken.
Låt det sjuda under omrörning till en tjock smet. Tag kastrullen från värmen och låt smeten svalna.
- Dela äggen i gulor och vitor. Rör ner äggulorna i smeten och tillsätt bakpulver.
- Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner dem försiktigt i smeten.
- Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, 30x40 cm.
Grädda i nedre delen av 200° varm ugn, ca 20 minuter eller tills pannkakan har fin färg.
- Låt pannkakan svalna något innan den stjälps upp på bakplåtspapper och får svalna.
- Ansa och strimla purjolöken. Ansa och skiva svampen.
Kärna ur och tärna paprikan.
Fräs grönsakerna tillsammans med bacon i lite smör.
- Fördela grönsaksfräset över pannkakan. Rulla samman pannkakan och lägg den med skarven nedåt på ugnsfast uppläggningsfat.
Strö över rikligt med riven ost.
- Gratinera mitt i 225° varm ugn ca 10 minuter. Skär rullen i tjocka skivor och garnera dem med färsk basilika.
- Bjud gärna en god sallad till.
- Lycka till! Smaklig måltid.
Publicerat den
28 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar