Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannkaksrulle med syltgrädde glutenfritt

 
Skriv ut

En glutenfri bakelse eller kaka, går lätt att göra laktosfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. ugn 225 grader
  2. Sätt på ugnen och klä en ugnssäker form, 20x30 cm, med bakplåtspapper. Smörj också papperet för säkerhets skull så att du är säker på att pannkakan släpper underlaget.
  3. Värm fettet i en kastrull och fräs samman med mjölmixen. Späd med mjölken i omgångar och låt koka samman.
  4. Dra kastrullen från värmen och blanda i de uppvispade äggen och sockret.
  5. Skrapa ned smeten i formen och grädda mitt i ugnen till lagom färg, 25-30 minuter. Låt pannkakan svalna av och stjälp upp den på fat.
  6. Vispa grädden och blanda med sylten. Bred ut syltgrädden i ett jämnt lager över pannkakan och rulla ihop. Skär upp i bitar så som du ser på bilden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.