Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannstekta äpplen eller päron med lönnsirap & valnötter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

När man vill ha något sött efter maten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält hälften av smöret i en stekpanna och lägg i hälften av äpplena eller päronen.
  2. Stek 2 minuter på varje sida eller tills frukterna är guldgula. Lyft upp dem ur stekpannan och stek resten av frukten. Lyft sedan även den ur stekpannan.
  3. Lägg resten av smöret i stekpannan och tillsätt lönnsirap,konjak och valnötter. Låt alltsammans koka och dra sedan bort stekpannan från plattan.
  4. Lägg över den varma frukter i portionsskålar och häll såsen över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.