Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Panpizza

(11 kommentarer)  
  • Serverar: 7-8 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Sen jag gjorde denna pizza för första gången så har jag aldrig provat något annat recept. Detta är enligt mig fulländat. Själv så tror jag att tomatsåsen är den lilla hemligheten. Därför så måste jag ju dela med mig till er av det. Ni som inte gillar den amerikanska varianten av lite tjockare botten ska inte göra denna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Degen: Rör ut jästen i vattnet. Blanda i övriga ingredienser. Knåda till en smidig deg, låt jäsa i 45 minuter under bakduk.
  2. Tomatsåsen: Hacka löken grovt och fräs den i oljan. Rör ned övriga ingredienser. Låt puttra i 20 minuter under lock.
  3. Kavla ut degen till en tunn botten på en långpanna, låt jäsa i 5 minuter. Fördela sen tomatsåsen, lägg därefter på det mesta av osten sen skinka, tomat och paprika. Sist lite ost på toppen. Men vilken topping du vill använda är naturligtvis upp till dig. Grädda mitt i ugnen i 250 grader i 15 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (11)

  • krillex 22 augusti 2009

    Denna pizza äger har gjort den flera gånger

  • peppsi 29 augusti 2009

    denna panpizza va mycket god blir fler gånger

  • fredrikopetra 17 september 2009

    En av de bästa hammapizzor som jag gjort. Jag la till salt i degen, Jag tyckte att det saknade. Men en klar 5:a Tack så mycket från hela familjen

  • guntrum 29 september 2009

    JÄTTE GOD!! Men jag gjorde med Tomatsås , Taco köttfärs,rödlök ,paprika och svarta oliver och ost Godare än köpt pizza... Tack för receptet

  • Sanna_Linnea 21 februari 2011

    Perfekt! Hela familjen fick välja sin egen fyllning och alla blev supernöjda! Tack!

  • mili 21 februari 2011

    Vad kul att det blev bra!

  • Naghelfar 13 mars 2011

    Blev fantastiskt bra! använde salt i degen bara annars blev det enligt receptet

  • walterego 8 april 2011

    Tack för din givmildhet att "dela med dig"! Bästa pizzan det beröm jag fått för pizzan blir dig tillgodo!

  • rawan 3 januari 2012

    Tack för en super god och bra recept! Bakar denna nästan varje månad.

  • Armen 14 maj 2013

    Gött! Gör den för andra gången nu, slängde dock i salt och en nypa bakpulver i degen för lite extra fluff och smak :)

  • mammis 24 maj 2015

    Fantastisk god och bästa panpizzareceptet

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.