Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Panpizza med köttfärs

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Här kommer ett recept på panpizzadeg, och ett recept med köttfärssås. Annars är det bara att byta ut köttfärsen mot något annat, fantasin har inga gränser:))

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pizzadegen: Finfördela jäst i en bunke och rör ut i ljummet vatten. Tillsätt olja, salt och socker. Blanda ner vetemjöl blandat med bakpulver. Arbeta till en slät deg. Strö över lite mjöl och ställ att jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 40 min.
  2. Smörj formarna eller formen med olja. Kavla ut deg till 2 eller 1 pizza i samma form som formarna och lägg i botten att jäsa ca 30 min.
  3. Med köttfärs: Gör en sats pizzadeg och förbered tom den andra jäsningen i formar. Stöt i en mortel senapsfrö och dragon. Tillsätt olja lite i taget så att det blir en mosig massa. Blanda ner salt, socker och vinäger.
  4. Hetta upp smör i en stekpanna och stek köttfärsen smulig. Blanda ner löken och stek ytterligare ca 3 min. Krydda med salt, peppar och timjan.
  5. Fördela senapsolja i ett jämnt lager på de jästa pizzabottnarna. Lägg på köttfärsen och skivade tomater. Täck med mozzarellaost. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.