Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Panpizza med päron, gorgonzola och druvor

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

En riktigt fräsch panpizza som du snabbt och enkelt lagar hemma på spisen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda de torra ingredienserna till degen i en bunke. Tillsätt kokande vatten och olivolja och arbeta ihop till en jämn deg. Dela degen i två bitar och strö lite bovete på en arbetsbänk och platta ut grova rundlar som är ca 1 cm tjocka.
  2. Förbered fyllningen genom att skölja frukten och persiljan och skiva päronet tunt, smula gorgonzolan i grova bitar.
  3. Stek botten gyllene på ena sidan i olivolja. Vänd botten och sänk värmen. Lägg på hälften av päronskivorna och gorgonzolan. Smält osten under lock. Ta av locket och låt pizzan gå klart och få fin färg under.
  4. Upprepa med nästa pizza.
  5. Toppa med vindruvor och blad av persilja. Ringla över olivolja och mal över svartpeppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.