Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Panpizza med svamp

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Ingen kan motstå denna pizza, gjord på fullkornsvetemjöl, täckt med svamp, tomater och krämig mozzarella.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda jäst och socker i en skål. Vispa ihop ägget med 3 dl varmt vatten. Rör snabbt ner äggblandningen med jästen. Lägg över en handduk och låt jäsa på en varm plats i 15 minuter.
  2. Sikta ner mjölsorterna i en skål. Häll i jästblandningen och rör om till en deg. Knåda ihop degen, strö över mjöl och låt jäsa 45 minuter. Kavla ut degen på ett mjölat arbetsbord. Spreja en braspanna med olja och tryck ut degen. Täck över och låt jäsa en timma.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Bred passerade tomater över pizzabottnen och strö över mejram. Fördela tomater och champinjoner över pizzan och strö över oregano och svartpeppar. Strö över mozzarellan i ett jämnt lager.
  5. Ställ in i ugnen och grädda 20 minuter tills osten smält och pizzadegen blivit gyllene. Ta ut ur ugnen, skär i bitar och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.