Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Panpizza med texmex-smak

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Hemligheten bakom riktigt tjocka och pösiga panpizzor är att använda både jäst och bakpulver i degen. Botten ska även förgräddas innan fyllningen läggs på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnen. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Häll lite av vattnet över jästen. Rör tills jästen har löst sig.
  2. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, socker, bakpulver och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kant. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 minuter på en rumsvarm och dragfri plats. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Gör fyllningen. Bryn köttfärsen i olja i en stekpanna tills den är smulig och fått fin färg. Krydda färsen med oregano, spiskummin, salt och chilipeppar. Låt den kallna.
  4. Skala och skiva löken tunt. Låt jalapenon rinna av.
  5. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda in resten av mjölet. Kavla ut degen till en rund platta, ca 2 cm tjock. Smörj lätt en rund form, ca 28 cm i diameter. Lägg sedan degplattan i formen. Grädda bottnen mitt i ugnen ca 15 minuter.
  6. Ta ut formen ur ugnen. Bred chilisåsen över bottnen. Fördela köttfärs, lök, jalapeno och ost ovanpå.
  7. Grädda pizzan mitt i ugnen ytterligare ca 10 minuter eller tills osten smält och fått fin färg.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • cgubb03 10 oktober 2010

    Hej! Någon som vet eller har provat att frysa bottnarna efter förgräddning? Tänkte använda mig av pizzan som nattamat och det vore bra att kunna förbereda i god tid! Tacksam för hjälp!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.