Hemligheten bakom riktigt tjocka och pösiga panpizzor är att använda både jäst och bakpulver i degen. Botten ska även förgräddas innan fyllningen läggs på.
Instruktioner
- Börja med bottnen. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Häll lite av vattnet över jästen. Rör tills jästen har löst sig.
- Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, socker, bakpulver och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kant. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 minuter på en rumsvarm och dragfri plats. Sätt ugnen på 250 grader.
- Gör fyllningen. Bryn köttfärsen i olja i en stekpanna tills den är smulig och fått fin färg. Krydda färsen med oregano, spiskummin, salt och chilipeppar. Låt den kallna.
- Skala och skiva löken tunt. Låt jalapenon rinna av.
- Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda in resten av mjölet. Kavla ut degen till en rund platta, ca 2 cm tjock. Smörj lätt en rund form, ca 28 cm i diameter. Lägg sedan degplattan i formen. Grädda bottnen mitt i ugnen ca 15 minuter.
- Ta ut formen ur ugnen. Bred chilisåsen över bottnen. Fördela köttfärs, lök, jalapeno och ost ovanpå.
- Grädda pizzan mitt i ugnen ytterligare ca 10 minuter eller tills osten smält och fått fin färg.
Publicerat den
23 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! Någon som vet eller har provat att frysa bottnarna efter förgräddning? Tänkte använda mig av pizzan som nattamat och det vore bra att kunna förbereda i god tid! Tacksam för hjälp!