- Serverar: 4 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
En panpizza med en typisk amerikansk fyllning.
Degen räcker till en hel långpanna eller plåt, men kan förstås delas i fyra mindre pizzor.
Glöm inte att knåda degen i minst fem minuter, samt att osten skall vara underst (ja, ovanpå tomatsåsen förstås...).
Instruktioner
- Börja med pizzadegen:
- Smula ned jästen i bunke.
Tillsätt ljummet vatten, olivoja och salt. Rör om tills jästen löst sig, och tillsätt därefter hälften av mjölet. Arbeta samman och tillsätt resten av mjölet litet i taget.
Ta upp degen och knåda den noggrant i minst 5 minuter.
Lägg en handduk på bunken och låt den jäsa i ca 1 timme till dubbel storlek. Under tiden fortsätter du med tomatsåsen och förbereder fyllningen.
- Tomatsåsen:
- Blanda samman alla ingredienser utom vitlök, persilja och oregano i en kastrull. Koka upp och låt sjuda utan lock i 30 minuter eller tills den verkar lagom tjock.
Krossa därefter vitlöken, tillsätt den, persiljan och oreganon.
Kyl därefter ned tomatsåsen snabbt i t ex vattenbad.
- Fyllningen:
- Strimla bacon och stek i en stekpanna för att smälta ut det mesta av fettet. Fräs även peperonikorven hastigt.
Skiva bifftomaterna och champinjonerna.
Hacka rödlök och tärna paprikan.
Låt oliverna rinna av.
- När degen är klar, kavla ut den och lägg den på en mjölad plåt eller i en långpanna, eller dela degen i fyra delar och kavla ut till fyra runda pizzor. Tjockleken bör vara omkring en halv centimeter.
- Bred så på tomatsåsen och därefter osten. Ja, osten skall inte ligga överst!
- Fördela hackad rödlök och tärnad paprika över osten.
Lägg på de skivade tomaterna och därefter peperonikorv och bacon. Lägg till sist på de skivade champinjonerna och oliverna.
- Grädda i 250 grader varm ugn i ca 15 minuter.
Publicerat den
3 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar