Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Panpizza Supreme

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En panpizza med en typisk amerikansk fyllning. Degen räcker till en hel långpanna eller plåt, men kan förstås delas i fyra mindre pizzor. Glöm inte att knåda degen i minst fem minuter, samt att osten skall vara underst (ja, ovanpå tomatsåsen förstås...).

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med pizzadegen:
  2. Smula ned jästen i bunke. Tillsätt ljummet vatten, olivoja och salt. Rör om tills jästen löst sig, och tillsätt därefter hälften av mjölet. Arbeta samman och tillsätt resten av mjölet litet i taget. Ta upp degen och knåda den noggrant i minst 5 minuter. Lägg en handduk på bunken och låt den jäsa i ca 1 timme till dubbel storlek. Under tiden fortsätter du med tomatsåsen och förbereder fyllningen.
  3. Tomatsåsen:
  4. Blanda samman alla ingredienser utom vitlök, persilja och oregano i en kastrull. Koka upp och låt sjuda utan lock i 30 minuter eller tills den verkar lagom tjock. Krossa därefter vitlöken, tillsätt den, persiljan och oreganon. Kyl därefter ned tomatsåsen snabbt i t ex vattenbad.
  5. Fyllningen:
  6. Strimla bacon och stek i en stekpanna för att smälta ut det mesta av fettet. Fräs även peperonikorven hastigt. Skiva bifftomaterna och champinjonerna. Hacka rödlök och tärna paprikan. Låt oliverna rinna av.
  7. När degen är klar, kavla ut den och lägg den på en mjölad plåt eller i en långpanna, eller dela degen i fyra delar och kavla ut till fyra runda pizzor. Tjockleken bör vara omkring en halv centimeter.
  8. Bred så på tomatsåsen och därefter osten. Ja, osten skall inte ligga överst!
  9. Fördela hackad rödlök och tärnad paprika över osten. Lägg på de skivade tomaterna och därefter peperonikorv och bacon. Lägg till sist på de skivade champinjonerna och oliverna.
  10. Grädda i 250 grader varm ugn i ca 15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.