Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Panzanella a la Fårö

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Spara gammalt bröd, helst surdegsbröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv brödet i bitar, drissla över ca 1 dl olja, strö över flingsalt, rör om och grilla av i ugnen 225 grader i ca 10 minuter.
  2. Dela tomaterna och lägg på en plåt, kryssa dom i toppen, blanda 1 dl olja med två pressade klyftor vitlök och den frinstrimlade löken i en skål, häll över tomaterna,stek i ugnen 225 grader ca 10 minuter eller tills det att dom sjunker ihop.
  3. Lägg brödet på en plåt, fördela tomaterna/löken på plåten med brödet, drissla över vitvinsvinägern, skiva mozarellan och lägg ut jämnt över bröd och tomat bitarna, sätt in i ugnen tills det att mozarellan smälter ca 10 minuter.
  4. Ta ut ur ugnen och strössla basilika blad över det hela, peppra och salt gärn lite över allt. Mums!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.