Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Papas con mojo rojo

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Saltkokt småpotatis med en vitlöksstark och kryddig majonnäs är ett gott tillbehör till sommarens grillmat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Portionerna är bufféportioner.
  2. Börja med mojo rojon: Kantskär brödet och lägg det i en skål. Häll på vinägern, låt brödet suga åt sig vätskan och blanda om.
  3. Mixa vitlök, kryddor, bröd och äggula till en grynig massa.
  4. Häll på olivoljan droppvis, under mixningens gång. Mixa till en tjock majonnäs. Späd med vatten om du önskar en tunnare majonnäs. Låt smakerna mogna minst ett par timmar, gärna längre.
  5. Tvätta potatisarna, men låt skalet vara kvar, annars tränger för mycket salt in. Häll salt och vatten i en gryta och koka upp, saltet kommer inte att lösa sig. Lägg i potatisen och koka under lock tills den är mjuk, ca 20 minuter. Potatisen kommer att bli lite skrynklig i skalet.
  6. Ta upp potatisen och servera den genast med mojo rojon att doppa i.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • erik_k 17 mars 2009

    Papas Arugadas, (osäker på stavningen betyder skrynklig potatis, kanarisk spec med röd,grön och vit sås) underbart gott som aptitretare i väntan på grillen eller som tillbehör till grillat. Nytt sås-recept för mig, finns mängder med olika mojo, måste prova...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.