Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Papayaklyftor i frisk citrussallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Papayan som odlas i tropikerna smakar bäst i sällskap med några droppar citrussaft. Citrussalladen förhöjer papayans sötaktiga aromatiska smak och ger en snabb C-vitaminkick. Servera gärna med en klick yoghurt smaksatt med honung eller kardemumma och florsocker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Citruskompott: Borsta och tvätta citrusfrukterna väl. Strimla det yttersta skalet på 1 lime och 1 apelsin, gärna med zestjärn. I annat fall kan man skala med potatisskalare och sedan strimla med vass kniv.
  2. Skala citrusfrukterna med vass kniv ändå in till fruktköttet. Inget av det vita ska vara kvar. Skär limefrukterna i tunna skivor. Skär ut hinnfria klyftor ur apelsinerna och grapefrukten. Lägg frukten i en skål. Krama ur resten av saften i apelsin- och grapefrukthinnorna direkt i skålen. Smaka av med sockret.
  3. Dela papayan, skrapa bort och kasta kärnorna. Skär fruktköttet i klyftor och skär bort skalet. Vänd klyftorna i citrussalladen och låt marinera ca 5 min. Häll salladen på ett fat.
  4. Kardemummayoghurt: Smaka av matlagningsyoghurt med florsocker och kardemumma eller enbart med honung.
  5. Garnering: Blanda skalstrimlorna med sockret. Strö blandningen över salladen inför serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.