Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Papayatårta med mandelknäck

 
Skriv ut

Första gången jag provade detta var hos min svärdotters föräldrar. Vad jag tyckte om den? Jag bad om receptet!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman matfett, vetemjöl och socker, gärna i matberedare. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila kallt, ca 30 min.
  2. Kavla ut degen på en plåt till en rund kaka, ca 25 cm i diameter (använd bakplåtspapper). Gör en kant runt om, ca 2 cm hög. Grädda kakan i 225°C, i mitten av ugnen, 10-12 min.
  3. Skala, kärna ur och skiva papayorna. Blanda matfett, socker, vetemjöl och mjölk i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. Tillsätt mandeln.
  4. Ta kakan ur ugnen. Lägg papayaskivorna på kakan och häll mandelsmeten över. Grädda ytterligare ca 10 min.
  5. Servera tårtan ljummen eller kall, gärna med en klick lättvispad grädde

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.