Första gången jag provade detta var hos min svärdotters föräldrar. Vad jag tyckte om den?
Jag bad om receptet!
Instruktioner
- Hacka samman matfett, vetemjöl och socker, gärna i matberedare. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila kallt, ca 30 min.
- Kavla ut degen på en plåt till en rund kaka, ca 25 cm i diameter (använd bakplåtspapper). Gör en kant runt om, ca 2 cm hög. Grädda kakan i 225°C, i mitten av ugnen, 10-12 min.
- Skala, kärna ur och skiva papayorna. Blanda matfett, socker, vetemjöl och mjölk i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. Tillsätt mandeln.
- Ta kakan ur ugnen. Lägg papayaskivorna på kakan och häll mandelsmeten över. Grädda ytterligare ca 10 min.
- Servera tårtan ljummen eller kall, gärna med en klick lättvispad grädde
Publicerat den
19 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar