Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pappa al pomodoro - italiensk tomatsoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En favorit på sensommaren när tomaterna och basilikan är som bäst. Görs gärna på det du har hemma, det vill säga rester. Receptet kommer från boken Italia Amore.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela tomaterna och skrapa ur kärnorna. Skär tomaterna i klyftor och skär bort skalet.
  2. Skala och hacka vitlöken. Fräs den några minuter i ½ dl olivolja utan att den tar färg. Tillsätt tomaterna precis innan vitlöken börjar bli brun. Koka sakta under lock cirka 30 minuter, rör om då och då.
  3. Tillsätt vatten och låt koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär bort det mesta av skorpan på brödet och bryt i bitar.
  5. Lägg brödet i tomatsoppan och rör försiktigt tills brödet sugit upp vätskan, tillsätt mer kokande vatten om soppan är för tjock. Ta soppan från värmen och låt svalna något.
  6. Riv basilikan i mindre bitar. Vänd ner den tillsammans med 1 dl olivolja. Låt stå en stund före servering för att brödet ska absolubera smak.
  7. Häll upp soppan i skålar och servera. Mal över lite svartpeppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.