Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pappa Börjes gästlåda

(27 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Mycket enkelt och väldigt gott. Den som inte har älgköttfärs, tar vanlig nötfärs, går lika bra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º.
  2. Bryn köttfärsen och bacon. Salta och krydda efter behov och slå sedan över det i en stor skål.
  3. Koka spiralmakaronerna som sedan slås över i samma skål.
  4. Koka ihop grädden, buljongtärningarna och cremefraichen och tillsätt ketchupen. När det har kokat ihop slå över det i den stora skålen med köttfärsen, bacon och pasta.
  5. Rör ihop och krydda efter behag. Låt det stå till det blir matdags. Häll innehållet från skålen i en långpanna modell större, strö över rivna osten och grädda i ungnen i ca 30 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (27)

  • SEAbjrpn 18 juli 2008

    Hej! Ska prova denna gryta , jag får ta oxkött men det skall väl gå likabra, är bra med stor sats vid fler till middagen. Tack för receptet. Kram SEA

  • Ellen91 20 juli 2008

    jättegod :)

  • mammis 29 juli 2008

    Hade denna rätt till middag igår, Vi var fem personer som åt och alla gav denna rätt högsta betyg. Toppen Jag använde mig av paprika/chili creme fraiche + att jag la i 2 msk stark paprikapure Tack för ett bra recept

  • SDMaya 16 augusti 2008

    Tack för en god middag :) Gjorde en halv sats för vi var bara 3 till middagen idag, älgfärsen passade väldigt bra i denna rätt. Ska även prova med vildsvinsfärs nästa gång. Tack för receptet! SDMaya

  • Agali 24 augusti 2008

    Jättegott! Jag gjorde en halv sats och använde fläskfärs som bas. När jag brynte färs och bacon hällde jag över en påse tacokryddor. Slängde ner extra turkisk yoghurt (använder det istället för créme fraiche för det är godare och billigare :) ) och så KUNDE jag bara inte motstå att fräsa en purjolök och blanda ner också, passade fantastiskt bra till! Nästa gång struntar jag nog i gratineringen, det var nästan godare och krämigare när det låg i bunken. :D

  • Svesse60 5 januari 2009

    Hej lennali! Detta recept var otroligt gott, hela familjen tog om en extra gång! Jag hackade faktiskt i en purjolök och lät den fräsa med baconen och vitlöken och så la jag i en köttbuljontärning i grädden. Annars gjorde jag receptet som det skulle vara. Kommer definitivt att göra det flera gånger till. Sen är det ju toppen att det blir så mycket många portioner av receptet, så att man kan äta den till lunch dagen efter också!

  • kattis63 6 januari 2009

    Jättegott! Tack för receptet./ Katarina

  • Buder 11 januari 2009

    Tack för ett jättegott recept, kanonbra det vart många matlådor.

  • pedalen1965 16 januari 2009

    Hur gott som helst! Tack för receptet!

  • fidji 18 januari 2009

    Pappa Börjes var riktigt gott. Lätta att göra, gillar när det går att förbereda. Hackade i en gul lök i färsen. Skit gott!

  • katarina2235 24 januari 2009

    Detta var supergott hälsar hela familjen!

  • perpat 19 februari 2009

    jättegod min man som inte vill ha pasta i vanliga fall tyckte den var fantastiskt skall göras fler gånger

  • lena4 13 april 2009

    Håller bara med alla andra, den va JÄTTEGO. Denna kommer jag att göra fler gånger. Lena

  • Matglad-54 22 april 2009

    Håller med de andra att det var en jättegott recept! Alla i familjen gillade detta skarpt!!!!!!

  • kfors 26 april 2009

    Hej Gjorde denna gästlåda på jobbet i helgen Vi var 10 st som åt den och alla ville ha receptet efteråt. supergott MVH kfors

  • annelihelin 7 juni 2009

    Jättegott, bjöd på gästlådan och de tyckte den var underbart god.

  • bikka 25 augusti 2009

    Jag säger som alla andra - jättegod! Kommer absolut att göra den igen!!!

  • Gul13 7 oktober 2009

    Tack för ett jättegott recept. Detta kommer att göras igen.

  • barabbas 15 december 2009

    Hej tack för gästlådan den blev lyckad Ska göra denfler ggr.jag ger full poäng.

  • santafe1 17 mars 2010

    God och enkelt att tillaga.Hela familjen gillade det här.Särskilt mannen.Kommer att lagas fler gånger.

  • monicadanell 5 april 2010

    Hej tack för ett bra recept den här gillade vi skarpt enkelt och fort att tilllaga kommer att göra om den igen 5 poäng mvh monica

  • Evia 3 maj 2010

    Funkar det och ha rådjursfärs istället?

  • monkan68 1 juli 2010

    Blev bjuden på denna underbara rätt idag (till lunch) och jag funderade allvarligt på att göra den till middag ikväll, så god tyckte jag den var!!!!

  • Josses 20 augusti 2010

    Maken och barnen var helnöjda med denna! Själv får jag inte smaka den förrän imorgon till lunch. Ska bli spännande. Kommer nog att göras fler gånger hos oss. Den var ju så enkel att göra

  • marremusik 22 maj 2011

    Mums! Blev supergott! Tog 1 dl chilisås, ½ ketchup och ½ thaisås istället för en massa matskedar och det blev SUPER! Tack för receptet!!

  • monkan68 10 november 2012

    Måste än en gång tacka för detta underbara recept =) Vi gör det ofta! Vi utesluter dock vitlöken men uuuunderbar rätt!!!!!!

  • saxa 20 februari 2016

    vi tyckte att det behövdes mera kryddor för våran smak. Basreceptet för våran del var lite smaklöst.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.