Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pappa Johans lasagne

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En god lasagne, har jag fått höra så jag tänkte dela med mig av den

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader, stek köttfärsen i smör/olivolja.
  2. Riv morötter, palsternacka, lök och vitlök. Blanda i köttfärsen och låt steka en stund. Mosa buljongtärningen och lägg i den, häll i tomatsås och mjölk och resten av kryddorna, rör om låt puttra ca 30 min. Smaka av med salt/peppar.
  3. Bechamelsås: Smält smöret, häll i mjölet under vispning. Sänk värmen och häll i mjölken under fortsatt vispning. Riv i muskotnöten låt småkoka ca 15 minuter. Smaka av med salt/peppar om det behövs.
  4. Häll ett lager Bechamel i en stor form, täck med lasagneplattor, varva med ett lager köttfärssås samt några skivor mozzarella och riven ost. På med lasagneplattor igen och varva.
  5. in i ugnen ca 30 minuter (ingen riven ost överst, det blir bara bränt och hårt)
  6. Gott

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • EKC6150 13 februari 2011

    Det här var en jättegod lasagne. Jag använde våran största ugnsform för att den skulle få plats. Alltså blev det både gott och mycket inte helt fel. Tack för receptet Mvh Jocke

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.