I Italien serverar man ofta pastan som förrätt d v s primi piatti och man blandar alltid samman sås och pasta. Det är en finess i det, eftersom pastan suger åt sig av såsen bättre om de blandas. Pröva så får du se.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg kycklingklubborna i en smord långpanna med skinnsidan nedåt. Salta och peppra.
- Sätt in kycklingen i ugnen i 40 minuter.
Vänd klubborna efter halva tiden.
- Gör tomatsåsen:
stek lök, svamp och vitlök i olivolja. Häll i tomater och vatten, tillsätt tomatpuré. Krydda med salt, peppar och oregano. Låt såsen puttra i ca 30 minuter.
- Ta kycklingen ur ugnen.
Häll av överflödigt fett ur långpannan och häll i tomatsåsen och oliverna över kycklingen.
- Sätt in i ugnen ytterligare 20 minuter.
- Koka upp 4 liter vatten och salta lätt.
Koka pastan enligt minutanvisningen på förpackningen. Häll av pastan.
- Lyft kycklingklubborna ur formen och blanda pastan med tomatsåsen. Servera med pastan och gremolata.
Publicerat den
19 december 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott!