Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pappardelle med jägarens kyckling - Pappardelle al pollo cacciatore

(1 kommentar)  
Skriv ut

I Italien serverar man ofta pastan som förrätt d v s primi piatti och man blandar alltid samman sås och pasta. Det är en finess i det, eftersom pastan suger åt sig av såsen bättre om de blandas. Pröva så får du se.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg kycklingklubborna i en smord långpanna med skinnsidan nedåt. Salta och peppra.
  3. Sätt in kycklingen i ugnen i 40 minuter. Vänd klubborna efter halva tiden.
  4. Gör tomatsåsen: stek lök, svamp och vitlök i olivolja. Häll i tomater och vatten, tillsätt tomatpuré. Krydda med salt, peppar och oregano. Låt såsen puttra i ca 30 minuter.
  5. Ta kycklingen ur ugnen. Häll av överflödigt fett ur långpannan och häll i tomatsåsen och oliverna över kycklingen.
  6. Sätt in i ugnen ytterligare 20 minuter.
  7. Koka upp 4 liter vatten och salta lätt. Koka pastan enligt minutanvisningen på förpackningen. Häll av pastan.
  8. Lyft kycklingklubborna ur formen och blanda pastan med tomatsåsen. Servera med pastan och gremolata.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Linlock 9 februari 2012

    Jättegott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.