Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pappardellegratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Annorlunda vardagsmat med mycket smak som faller alla i smaken - det blir garanterat inga rester över.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp rikligt med saltat vatten i en stor kastrull. Koka pastan enligt paketets anvisningar tills den har tuggmotstånd. Häll pastan i ett durkslag och spola av den med kallt vatten. Låt pastan rinna av och ställ den åt sidan.
  2. Skär den kokta skinkan i strimlor. Separera äggulorna från äggvitorna. Rör matfettet mjukt med en ballongvisp och blanda ner äggulor, ost och crème fraiche. Vispa väl och blanda med salt, peppar och riven muskot. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Hacka gräslöken fint och blanda ner hälften i crème fraichesmeten. Skala och pressa ner vitlöken i smeten och blanda till sist ner pasta och skinka.
  4. Smörj en ugnsfast form med matfett. Fyll formen med pastablandningen. Vispa äggvitorna hårt tillsammans med en nypa salt och blanda ner resten av gräslöken. Bred ut äggvitan över pastasmeten och ställ in formen i ugnen. Baka i ugnen i 25 minuter tills gratängen är gyllenbrun.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.