Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pappas extremt goda kyckling m. berberis...A.K.A.

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är en persisk rätt som passar till både vardag och fest. Är en underbar maträtt som balanserar det söta mot det sura.

Ingredienser

Instruktioner

Rensa och skölj bären. Stek löken utan fett tills den blir mjuk och gyllenbrun. Ha i lite fett. Blanda i bären (berberis)+ saffran utblandat m. sockret. Ha i lite vatten och fett så det blir glansigt & fint. Stek kycklingen. (Gärna i samma panna du lagat bären i.)Blanda ihop kycklingen med lökmixen och låt stå på svag värme så saffranet går in i kycklingen. Koka riset, låt det ånga med en handduk mellan kastrull & lock några min. Blanda gärna ihop lite saffran & vatten & vänd ned i riset & rör om. Välj själv om du vill blanda ihop kycling m. ris(gott!) el. om du har de separat på tallriken. Ät med valfri sallad. Smaklig måltid!!!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Brittski 26 juli 2008

    Vilken underbart god kyckligrätt... tack för det receptet.

  • bastard 23 november 2009

    Asså...GRYMT GOTT !! Detta skall jag göra fler gånger och även annan Persisk mat som jag ska ragga recept till. Tycker bara att du kunde förklarat mer utförligt i receptet då många som jag inte är kockar eller logiska i sitt laga mat tänkande. T ex hur stora skall kycklingbitarna vara eller skall det vara hela filéer? Hur som helst. Tack för ett bra recept!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.