Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pappas glögg

(5 kommentarer)  
Skriv ut

Väldigt enkelt och billigt sätt att göra egen glögg till jul. Det enda som krävs är tålamod

Ingredienser

Instruktioner

 1. Häll i svagdrickan och socker i en stor tillbringare eller hink på ca 10 liter. Riv ingefäran på ett rivjärn och rör ner. Tillsätt alla de övriga ingredienserna. Täck över med plastfolie som du gör små hål i. Låt brygden stå i ca 1 månad. Tappa upp på väl rengjorda flaskor med en hävert. Var nogran med att inte få med något av bottensattsen.
 2. Värm och njut.
 3. Denna dryck blir mycket mycket bättre om den får stå ett år eller två på flaska. Jag gör alltid minst en dubbelsats som får stå till nästa jul.

Liknande recept

Kommentarer (5)

 • farmoreva 14 november 2007

  Jag har gjort denna glögg i ca 20 år. Den är mycket god och lätt att fixa.Jag tar 2 hela torkade ingefärsrötter, det fungerar också bra.Jag rör om i hinken varje dag under en vecka. Innan jag tappar upp den på flaskor har jag hällt i en flaska rödvin för att få en bättre färg.

 • blomquist 29 december 2007

  jag och en kompis satte glögg och det var samma ingredienser förutom att brygden skulle stå i tre veckor. visst det är lite skum brun färg på glöggen men den var jättegod och vi planerar att sätts en sats nästa år med. Eller kanske två satser att dela med oss av. Man kan klistra på en egen etikett och sätta ett rött band om flaskhalsen, fin uppskattad present tror jag.

 • Roggan 8 oktober 2008

  Jag gjorde denna glögg för något år sen. Den blev supergod. Påminner om Blossas glögg. Min blev lite väl söt, men det går nog att justera. Alla som smakade den ville ha receptet. Jag gjorde egna etiketter på flaskorna som blev fina "gåbort presenter". Kan verkligen rekommendera alla att göra den. Tror ingen blir besviken...

 • chiliodlarn 18 december 2010

  Den blev super god. Men jag tycker att den behöver lagras i två år för att bli av med jäst smaken. I år ska jag sätta en laddning med vin jäst i stället. Och hälla i en flaska rödvin skadar nog inte för att få fram en lite mer röd färg.

 • smul_mia 16 oktober 2012

  En liten fråga...är det någon som kollat hur många procent den ligger på?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.