- Serverar: 10-12 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Supergod och super enkel jordgubbs och hallon tårta. Pappa gör den jämt till min födelsedag.
Instruktioner
- Smörj och bröa en form ca 26 cm i diameter. Vispa ägg och socker med elvisp.
- Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och tillsätt till äggsmeten. Kör till en jämn smet.
- Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 º i ca 40 minuter.
- Stjälp upp kakan och låt den kallna eller låt den kallna i formen under bakhandduk.
- Skär bottnen i 3 delar. (Använd en brödkniv och skät försiktigt!!!)
- Lägg den understa bottnen på ett serveringsfat. Gör vaniljkrämen och låt stå i kylskåp 10 minuter. Bred ut krämen på tårtbottnen.
- Lägg på nästa botten. bred på de mosade Bären ev.sylt. lägg på nästa botten.
ett tips är att låta tårtan så så här i kylskåpet 1/2 - 1dygn så att fyllningarnas smak går in i bottnarna.
- Bred sedan vispadgrädde runtom på sidorna och resten ovanpå och garnera med hallon eller jordgubbar (Helst inte många timmar innan servering)
Publicerat den
14 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar