Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pappas goda jordgubbs och hallon tårta

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Supergod och super enkel jordgubbs och hallon tårta. Pappa gör den jämt till min födelsedag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en form ca 26 cm i diameter. Vispa ägg och socker med elvisp.
  2. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och tillsätt till äggsmeten. Kör till en jämn smet.
  3. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 º i ca 40 minuter.
  4. Stjälp upp kakan och låt den kallna eller låt den kallna i formen under bakhandduk.
  5. Skär bottnen i 3 delar. (Använd en brödkniv och skät försiktigt!!!)
  6. Lägg den understa bottnen på ett serveringsfat. Gör vaniljkrämen och låt stå i kylskåp 10 minuter. Bred ut krämen på tårtbottnen.
  7. Lägg på nästa botten. bred på de mosade Bären ev.sylt. lägg på nästa botten. ett tips är att låta tårtan så så här i kylskåpet 1/2 - 1dygn så att fyllningarnas smak går in i bottnarna.
  8. Bred sedan vispadgrädde runtom på sidorna och resten ovanpå och garnera med hallon eller jordgubbar (Helst inte många timmar innan servering)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.