Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pappas rågbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Saftigt, gott rågbröd som doftar ljuvligt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Olja insidan av två avlånga brödformar.
  2. Smula jästen i en bunke.
  3. Värm mjölk, olja och sirap till 37 grader. Häll vätskan över jästen, och rör tills jästen lösts upp helt.
  4. Tillsätt alla torra ingredienser utom vetemjölet, och blanda ihop med hjälp av en hård slickepott. Tillsätt vetemjöl efter behov. Jag använde ca: 1 dl. Degen ska vara stabbig, men inte rinnande. Den ska inte knådas utan arbetas ihop med slickepotten.
  5. Bred ut degen i brödformarna och pressa ned den, så att det inte uppstår luftfickor. Jäs under handuk i en timme.
  6. Sätt ugnen på 200 grader och grädda bröden i ca: 40 minuter. De ska bli mörkbruna ovanpå.
  7. Låt bröden svalna lite innan du skär loss sidorna och vänder ut dem ur formarna. Avnjut med smör och kanske en skiva ost.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • zoofe 25 oktober 2009

    Det här brödet heter egentligen "Lina", men matklubben tog sig friheten att döpa om mitt recept...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.