Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pappas Ungerska kotletter

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Min pappa kommer ifrån Ungern & har lärt mej detta recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Banka lätt ut kotletterna,torka av dem med hushållspapper. Blanda mjölet med paprikapulvret,salt,peppar i djup tallrik.Häll upp skorpmjöl i djup tallrik Blanda uppvispade ägget & den rivna osten i djup tallrik.
  2. Vänd först kotletterna i mjölblandningen,sedan i äggsmeten & sist i skorpmjölet.Se till att "banka" in mjölblandningen & skorpmjölet med handflatan så att det fastna ordentligt. Stek på medelvärme cirka 5-6 minuter på vardera sida mer om kotletterna är tjocka.
  3. Servera potatis till.Det finns en Ungersk potatisgryta bland recepten(dock inte bland mina) Lycka till

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • popik 8 oktober 2008

    Väldigt gott.

  • jolmen 23 november 2008

    Mmmmums! Påmnner om piccata

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.