Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pappas värmländska carbonara

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Vad ska jag säga, skitgod. En rejäl pasta carbonara. (Med vegetariskt alternativ)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka spaghettin. Medans den kokar så klipp baconen i relativt medelstora fyrkanter och stek dem till de blir lite ljusbruna och lite frasiga.
  2. (el skär champinjonerna och zucchini i tunna bitar och stek dem tillsammans med salt och lite vitpeppar tills de blir gyllenbruna och lite frasig)
  3. Häll i all grädde och sedan osten. Rör om tills osten har smält och allt har blivit en god sörja.
  4. När spaghettin är klar, häll den i ett durkslag. Kläck äggen i kastrullen och på med svartpeppar, 1-2 tsk (beror på hur starkt ni vill ha) och vispa ihop äggen och pepparn lätt.
  5. Häll sedan spaghettin tillbaka i kastrullen tillsammans med sörjan och rör ihop allt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ReKuFeSiN 11 augusti 2009

    Håller just nu på att avsmaka din pappas Carbonara som ska vara klar tills sambon kommer från jobbet vid 7. Har bytt ut baconen emot vegetarisk bacon dock men: Har bara en sak att säga..... Fy f-n vad god den är!!! 10 poäng av 5 möjliga.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.