Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paprika- och köttfärsgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Om du inte tycker om spiskummin, ta oregano i stället. Kan även fräsa ner ett äpple skuret i små bitar, samtidigt som löken.

Ingredienser

Instruktioner

Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan i en stekpanna. Tillsätt färsen och låt fräsa med tills den börjar få färg och blivit smulig. Häll över tomatkross och tillsätt tomatpuré. Smaka av med spiskummin, salt och peppar och låt puttra ca 10 min utan lock. Häll köttfärsröran i en ugnssäker form. Skölj, kärna ur och skär paprikorna i breda strimlor. Lägg paprikastrimlorna ovanpå röran i ränder. Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen i 225 grader, ca 15 minuter. Servera med ris eller med ett gott bröd och en grön sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.