Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paprikafalu i ugn

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ge falukorven ett gott sällskap och laga den i ugnen. Den här korvrätten blir både vacker och god. Dessutom ingår inget extra fett. Med lättfalu blir rätten rena smalmaten.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Skär löken och paprikorna i ganska stora klyftor. Förväll grönsakerna i lättsaltat vatten några minuter så att de mjuknar något. Låt grönsakerna rinna av och bred ut dom i en ugnsfast form. Skär korven i ganska tjocka skivor och tryck ner dem bland grönsakerna. Blanda vatten, chilisås, tomatpuré, smulad buljongtärning, basilika och den pressade vitlöken och häll blandningen i formen. Låt formen stå i ugnen 25-30 minuter. Servera med ris eller kokt potatis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Bjure 8 juni 2009

    Ett roligt och något annorlunda recept att göra på korv. Korv tenderar annars att bli slentrian och tråkigt. Prova detta recept och ni kommer inte bli besvikna, jag gjorde med enrisrökt falukorv och serverade det med ris.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.