En mättande rätt av bästa sort; smakrik olivolja, aromatisk paprika och fantastiskt god korv.
Instruktioner
- Dela paprikorna, skölj och strimla dem fint. Skala, skölj och skiva potatisen tunt. Skala, dela och skiva löken tunt.
- Skär mortadellan i små tärningar. Dela salamiskivorna om de är stora. Skölj timjankvistarna, skaka dem torra och nyp av bladen. Skär brödet i 1 cm stora tärningar. Värm ugnen till 200 grader.
- Hetta upp 2 msk av oljan i en stor, djup stekpanna. Fräs paprika, potatis, lök och timjan ca 10 minuter på medelvärme, krydda med salt, peppar och paprikapulver.
- Blanda ner mortadella och salami. Häll grönsakerna i en låg gratängform. Vispa samman äggen och mjölken och häll blandningen över grönsakerna. Strö över brödtärningarna och droppa över resten av olivoljan. Grädda gratängen i ugnen ca 30-40 minuter eller tills potatisen är mjuk.
Publicerat den
13 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar