Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paprikagratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En mättande rätt av bästa sort; smakrik olivolja, aromatisk paprika och fantastiskt god korv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela paprikorna, skölj och strimla dem fint. Skala, skölj och skiva potatisen tunt. Skala, dela och skiva löken tunt.
  2. Skär mortadellan i små tärningar. Dela salamiskivorna om de är stora. Skölj timjankvistarna, skaka dem torra och nyp av bladen. Skär brödet i 1 cm stora tärningar. Värm ugnen till 200 grader.
  3. Hetta upp 2 msk av oljan i en stor, djup stekpanna. Fräs paprika, potatis, lök och timjan ca 10 minuter på medelvärme, krydda med salt, peppar och paprikapulver.
  4. Blanda ner mortadella och salami. Häll grönsakerna i en låg gratängform. Vispa samman äggen och mjölken och häll blandningen över grönsakerna. Strö över brödtärningarna och droppa över resten av olivoljan. Grädda gratängen i ugnen ca 30-40 minuter eller tills potatisen är mjuk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.